Ești mama unui bebeluș cu vârsta între 6-8 luni?

În cadrul acestui studiu îi putem evalua gratuit dezvoltarea emoțională prin investigarea unor dimensiuni temperamentale.

Ce studiem?

Temperamentul se exprimă în comportamentul adulților și copiilor sub mai multe forme. Spre exemplu, chiar dacă toţi bebelușii au nevoie de rutine şi de predictibilitate, unii reacţionează negativ prin plâns sau furie la orice schimbare (un nou biberon, un nou fel de mâncare). La polul opus se află bebelușii care găsesc schimbările interesante, care pot dormi şi pot mânca oriunde şi se adaptează uşor locurilor şi oamenilor noi. Nu putem vorbi despre temperament bun sau rău, dar cunoașterea profilului temperamental al copilului vă poate ajuta să-i înțelegeți mai ușor unele reacții și să răspundeți sensibil și potrivit în raport cu aceste reacții. 

 

Pentru evaluarea temperamentului vom utiliza o baterie de probe observaționale standardizate și validate științific (fundamentate pe cercetări științifice riguroase din domeniul psihologiei dezvoltării) pe parcursul cărora bebelușii vor interacționa cu diferite obiecte pentru a le analiza reacțiile emoționale. Această baterie de probe observaționale este considerată a fi un instrument de referință golden standard”, iar datele obținute cu această baterie s-au dovedit a fi relevante pentru dezvoltarea pe termen lung a copilului. Date recente indică faptul că tendința de a manifesta emoții pozitive în primul an de viață este asociată cu o mai bună adaptare la mediul școlar.

Cine poate participa?
Studiul se adresează mamelor care au bebeluși cu vârsta cuprinsă între 6 și 8 luni.
Ce presupune studiul?
Două vizite ale mamei în laborator, împreună cu bebelușul, de aproximativ 30 de minute fiecare.

Înscrie-te aici.

 

După înscrierea în studiu, participanții vor primi un formular de consimțământ în care va fi prezentată detaliat întreaga procedură a studiului.

Ce beneficii am?

Evaluarea dezvoltării emoționale a bebelușului prin investigarea unor dimensiuni temperamentale cu ajutorul unor probe observaționale, standardizate și validate științific.

Vei primi un raport personalizat pe baza datelor observate.